MORINGA OLEJODAJNA (BIO)*
Moringa zwana też drzewem chrzanowym to gatunek drzewa tropikalnego o wysokości do 10 metrów pochodzącego z północno-zachodnich Indii. Można je spotkać w Pakistanie, Afryce i Ameryce południowej. Drzewo o nieregularnej koronie potrzebuje dużo światła słonecznego, aby rodzić wiele owoców. Liście są jasnozielone eliptyczne o długości do 2 centymetrów, a owoce zielone podłużne do 60 centymetrów. W Ajurwedzie stosuje się owoce, nasiona, liście i korzenie, które mają smak podobny do chrzanu i stąd nazwa tego produktu. Owoce i liście Moringi zawierają żelazo, białko, wapń, witaminę C, beta-karoteny, witaminę E i wiele przeciwutleniaczy. Liście mają dodatkowo aminokwasy, dużo naturalnego błonnika, witaminy B1 i B2, kwas foliowy, potas, magnez, cynk, luteinę, polifenole, flawonoidy, alkaloidy, fitosterole i naturalne cukry. Dzięki dużej zawartości niezbędnych dla organizmu kwasów tłuszczowych, aminokwasów, witamin i minerałów Moringa stosowana jest z powodzeniem w walce z niewłaściwym odżywianiem i złą dietą w celu przywrócenia równowagi organizmu.
*BIO - produkt z rolnictwa ekologicznego
*BDIH - produkt poddany kontroli na zawartość metali ciężkich (przebadany laboratoryjnie)
POLECAMY PRODUKTY DZIKO ROSNĄCE(WILD) ORAZ EKOLOGICZNE(BIO)
Masz pytania dotyczące naszego produktu ? Zadzwoń tel. 501494871
ZAPRASZAMY DO SKLEPU
Inne zastosowanie, właściwości odżywcze, działanie, jak zażywać, cechy produktu ziołowego, suplementu diety, preparatu naturalnego, herbaty, zioła, dawkowanie, sposób użycia, jak stosować proszek do jedzenia, mielone liście, żywność, napar z proszku, odwar, kapsułki, cena, sklep i gdzie kupić, opinie, substancje i związki czynne, bez konserwantów i sztucznych barwników, Ajurweda i receptury ajurwedyjskie, dla wegan i wegetarian, certyfikat, uprawa ekologiczna BIO.
Literatura: informacja w dziale "Katalog"