ZIELONE WARZYWO
Punarnava to roślina występującą na terenach wilgotnych, a można ją spotkać w Indiach, w południowych stanach USA i na Sri Lance. Sama nazwa oznacza "odmładzająca". W opisach ajurwedyjskich można spotkać trzy jej odmiany: białą, błękitną i czerwoną najbardziej popularną czyli Boerhavię diffusę. Surowcem są liście, łodygi lub korzeń ale w Ajuwedzie preferowany jest korzeń lub cała roślina. Liście używane są głównie jako zielone warzywo do potraw prawie w całych Indiach. Roślina zawiera wiele substancji czynnych jak alkaloidy, fitoestrogeny czy fenole. Punarnava jest bardzo popularna w Indiach, ponieważ produkuje się z niej bardzo wiele produktów jak herbaty, kapsułki, tabletki, papki czy olejki.
Produkt znany też jako Gahapurana.
*BIO - produkt z rolnictwa ekologicznego
*BDIH - produkt poddany kontroli na zawartość metali ciężkich (przebadany laboratoryjnie)
POLECAMY PRODUKTY DZIKO ROSNĄCE(WILD) ORAZ EKOLOGICZNE(BIO)
Masz pytania dotyczące naszego produktu ? Zadzwoń tel. 501494871
ZAPRASZAMY DO SKLEPU
Inne zastosowanie, właściwości odżywcze, działanie, jak zażywać, cechy produktu ziołowego, suplementu diety, preparatu naturalnego, herbaty, zioła, dawkowanie, sposób użycia, jak stosować proszek do jedzenia, kora korzenia cięta, żywność, napar z proszku lub kory ciętej, odwar, ekstrakt, cena, sklep i gdzie kupić, opinie, substancje i związki czynne, bez konserwantów i sztucznych barwników, Ajurweda i receptury ajurwedyjskie, dla wegan i wegetarian, certyfikat, uprawa ekologiczna BIO.
Literatura: informacja w dziale "Katalog"
Opinia: Paweł
Typ: Pozytywny
Data dodania: 2019-12-23 o 17:28