KUDZU INDYJSKIE (BIO)
Kudzu, a konkretnie Pueraria tuberosa pochodzi z Indii ale występuje też w Pakistanie i Nepalu. Inne odmiany można spotkać na wyspach Oceanii i w Japonii. Ponadto zostało przywiezione do Ameryki Północnej i Środkowej, Afryki południowej, a nawet można go spotkać na Kaukazie. Jest pnączem o grubej łodydze, ciągnącym się jak winorośl oraz z dużymi bulwiastymi korzeniami. Rośnie dziko ale jest zagrożone wyginięciem, ponieważ jest nielegalnie dobywane i sprzedawane przez handlarzy ziołami. W związku z tym Kudzu uprawia się i pozyskuje z upraw konwencjonalnych oraz ekologicznych(BIO). Surowcem jest korzeń i kłącze, które zawiera w składzie wiele substancji czynnych jak izoflawony, związki flawonoidowe jak daidzeina, daidzyna i pueraryna oraz diglikozydy, skrobię i kwas szałwiowy. W Indiach Kudzu można spotkać w sklepach jako różne produkty spożywcze jak herbaty, papki, kapsułki czy tabletki.
Produkt znany też jako Vidarikanda, Bhukushmandi, Nela Gummadi, Dari Gummadi.
*BIO - produkt z rolnictwa ekologicznego
*BDIH - produkt poddany kontroli na zawartość metali ciężkich (przebadany laboratoryjnie)
POLECAMY PRODUKTY DZIKO ROSNĄCE(WILD) ORAZ EKOLOGICZNE(BIO)
Masz pytania dotyczące naszego produktu ? Zadzwoń tel. 501494871
ZAPRASZAMY DO SKLEPU
Inne zastosowanie, właściwości odżywcze, działanie, jak zażywać, cechy produktu ziołowego, suplementu diety, preparatu naturalnego, herbaty, zioła, dawkowanie, sposób użycia, jak stosować proszek do jedzenia, forma mielona, żywność, napar z proszku, odwar, ekstrakt, kapsułki, cena, sklep i gdzie kupić, opinie, substancje i związki czynne, bez konserwantów i sztucznych barwników, Ajurweda i receptury ajurwedyjskie, dla wegan i wegetarian, certyfikat, uprawa ekologiczna BIO.
Literatura: informacja w dziale "Katalog"